Продукти:
1 кг ягоди
2 големи кофички заквасена сметана (2*400 гр)
1 кофичка кисело мляко
200 гр. бишкоти
0,5 л сок от ягоди/малини/горски плодове
1/2 пакет мюсли (около 100 гр.)
15 супени лъжици захар
20 гр. желатин
Приготовление:
Половината от ягодите се отделят и разрязват по дължина за украса. Другата половина се разбива с пасатор и се добавя към смесените сметана, кисело мляко, захар и предварително разтопения на водна баня желатин. На дъното на тавичката се подреждат сиропираните със сок бишкоти. Отгоре се изсипва около 1 пръст от сместа. Върху нея се поръсват равномерно мюслите. Върху тях се изсипва останалата смес и се украсява с ягодите.
Престоява в хладилник за да се стегне около 6 часа.
Много хубаво и леко за лятото! Направо си е parfait!
Ягодово парфе
Moderator: Fireball
Re: Ягодово парфе
Марги ,пАрфектна си, крушке!
Не бях майсторила досега такава вкусотия...А как бързо го излапахме
Аз направих и леки допълнения - върху бишкотите разлях тъничък пласт течен шоколад, а върху него настъргани лешникови ядки (в мюслито, което имахме вкъщи, нямаше, та се получи добре). Оказа се само, че леко съм пресиропирала (има ли такава дума ) бишкотите, но явно зависи и от марката им, защото тези бяха по-рехавички.
Между другото щракнах 1-2 снимки и ще се постарая при първа възможност да кача една тук.
Не бях майсторила досега такава вкусотия...А как бързо го излапахме
Аз направих и леки допълнения - върху бишкотите разлях тъничък пласт течен шоколад, а върху него настъргани лешникови ядки (в мюслито, което имахме вкъщи, нямаше, та се получи добре). Оказа се само, че леко съм пресиропирала (има ли такава дума ) бишкотите, но явно зависи и от марката им, защото тези бяха по-рехавички.
Между другото щракнах 1-2 снимки и ще се постарая при първа възможност да кача една тук.