
.....това е съдържанието му , ако на някой не се отваря:
Това са много ароматни сладки. Омекват до 2- 3 дена след опичането. Толкова време се запазва и ароматът от печенето им в дома

В моите представи тези бисквити винаги съм ги свързвала с Коледа и Нова Година, но всъщност не виждам защо трябва да сме такива традиционалисти. Тези сладки могат спокойно да се хапват към кафето и чая през цялата година.
Продукти за около 40 средно големи или 20 големи бисквитки:
250 гр студено солено масло, нарязано на кубчета
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
560 грама брашно
За топлата смес:
5 супени лъжици вода
210 гр кафява захар
3 с.л. петмез (меласа)
3 супени лъжици Golden Syrup
3 супени лъжици джинджифил
3 супени лъжици канела
1 ч.л. смлян карамфил
*Забележка: Golden Syrup може да бъде заменен с мед.
Поставете всички съставки за топлата смес в дълбока тенджера и я кипнете, като за целта се разбърква непрекъснато.
След като сместа заври, се отнема от огъня и с помощта дървена или пластмасова лъжица внимателно се добавя и разбърква маслото, нарязано на кубчета.
След получаването на хомогенна смес се добавя и сода бикарбонат.
Сместа се изсипва в купата на миксер и се оставя да изстине леко.
След като сместа се охлади, се добавя пресятото брашното. Бърка се на ниска скорост, като се използва плоската приставка на настолният миксер. Полученото тесто се увива във фолио и се охлажда за няколко часа или една нощ.
Охладени тестото се разточва върху набрашнена повърхност до дебелина 5 мм. След изрязване на желаните формчки, сладките се поставят върху тава за печене, покрита с с хартия за печене. Охлаждат отново за около 30 минути. Пекат се във загрята фурната до 200 ˚ С за около 8-12 минути, в зависимост от големината.
Оставят се да се охладят върху решетка.
Сладките омекват до 2-3 дена, съхранени в плътно затворена кутия. Оставени на сухо и хладно място, те могат да се запазят до един месец.