Пролетна ...:)

Moderator: Fireball

Post Reply
User avatar
Danita
Posts: 1840
Joined: Sun Nov 15, 2009 6:06 am

Пролетна ...:)

Post by Danita » Sun Apr 08, 2012 5:17 am

1връзка пресен лук
спанак (една връзка), много по добре е ако има и по малко попарена коприва и лапад
фиде
1 яйце
1чаша кисело мляко
1 лимон
олио
сол

Запържва се в малко олио (зехтин) нарязания лук с другите "зелени листенца" и се долива с водичка. Като поври малко се слага фиденцето да омекне (може и ориз). Прави се застройка с яйцето и сока от половин лимон и киселото млекце. Добавя се пак солчица ако има нужда и при поднасяне се изтисква пак по малко лимонче. На мен по ми харесва студена.
Реших да ви предложа тази супа ,защото е полезна и като я изпробва една колежка каза ,че е за кулинарна книга :D пък е и доста лесна става буквално за 20-30 мин. Да ви е сладко!
Криси- моето голямо момче! (27.07.1994) :)

User avatar
Margaritka
Posts: 1919
Joined: Tue Oct 26, 2010 10:39 pm
Location: Русе
Contact:

Re: Пролетна ...:)

Post by Margaritka » Sun Apr 08, 2012 1:06 pm

Дани, точно такава имам намерение да спретна днес вечерта! :thumbup:
А аз като подправки накрая добаявам доджен, девесил и магданоз! :P Всъщност това са подправките, които използвам и за дроб-сърмата.
А за нея казвала ли съм рецепта в съответната тема? Ако не, ще го направя! :thumbup:
ImageImageImageImage

Post Reply