Необходими продукти:
-Няколко вида риба на парчета (желателно е да има бяла)-например треска, сьомга, риба тон, haddock...
-prawns, миди ( за тези,които обичат)
-ориз ( за ризото или обикновен)
-1 глава лук
-1-2 скилидки чесън
- 1/3 червена чушка нарязана на ивички
-малко домати от консерва
-замразен грах
-рибен бульон
-1 дафинов лист
-сафрон или търмерик -по-малко за да придобие ориза жълтеникав цвят
-червен пипер, сол, черен пипер
-2-3 резена лимон
Начин на приготвяне:
Запържва се в съд за паеля или нещо подходящо нарязаният на ситно лук, настърганият чесън, червената чушка, добавя се рибата на парчета (по избор няколко вида), след като поомекне рибата се добавят доматите и леко се запържва, прибавя се червеният пипер. След това се посипва ориза над продуктите (оризът за паеля не трябва да се мие, т.е не трябва да е мокър), добавя се сол, черен пипер, дафиновия лист, залива се с рибния бульон и се пече във фурната до готовност на ориза. малко преди да е готов ориза се добавя замразения грах и се подреждат prawns в/у ориза (моите бяха купени готови и за това се добавят на края).
Запича се още малко като не трябва да е много сух ориза. украсява се с дебело нарязани парчета лимон.
След като се добави ориза, паелята не се бърка само се разтръсква леко тавичката.
Ето така долу-горе изглежда готовото ястие
Бързо и вкусно
Seafood paella
Moderator: Fireball