Seafood paella

Moderator: Fireball

Post Reply
User avatar
alex.svoi
Posts: 3269
Joined: Wed Oct 13, 2010 3:45 pm
Location: London

Seafood paella

Post by alex.svoi » Mon Jan 07, 2013 12:20 am

Необходими продукти:

-Няколко вида риба на парчета (желателно е да има бяла)-например треска, сьомга, риба тон, haddock...
-prawns, миди ( за тези,които обичат)
-ориз ( за ризото или обикновен)
-1 глава лук
-1-2 скилидки чесън
- 1/3 червена чушка нарязана на ивички
-малко домати от консерва
-замразен грах
-рибен бульон
-1 дафинов лист
-сафрон или търмерик -по-малко за да придобие ориза жълтеникав цвят
-червен пипер, сол, черен пипер
-2-3 резена лимон

Начин на приготвяне:

Запържва се в съд за паеля Image или нещо подходящо нарязаният на ситно лук, настърганият чесън, червената чушка, добавя се рибата на парчета (по избор няколко вида), след като поомекне рибата се добавят доматите и леко се запържва, прибавя се червеният пипер. След това се посипва ориза над продуктите (оризът за паеля не трябва да се мие, т.е не трябва да е мокър), добавя се сол, черен пипер, дафиновия лист, залива се с рибния бульон и се пече във фурната до готовност на ориза. малко преди да е готов ориза се добавя замразения грах и се подреждат prawns в/у ориза (моите бяха купени готови и за това се добавят на края).
Запича се още малко като не трябва да е много сух ориза. украсява се с дебело нарязани парчета лимон.
След като се добави ориза, паелята не се бърка само се разтръсква леко тавичката.

Ето така долу-горе изглежда готовото ястие ;)
Image

Бързо и вкусно :daisy:
Вече вярвам, че чудеса се случват не само на другите!!!
Image

Post Reply