Баница Милето

Moderator: Fireball

Zazzy

Re: Кулинарна тема

Post by Zazzy »

Дани, ще станат рибите и с главите, не се притеснявай. Успех!

Дари, чак не мога да повярвам, че до сега не си правила баница.... Не е голяма философия, ще видиш. Сигурна съм, че ще се справиш!

Мили, чакаме снимка на английската баница.
Image

Image За където и да бързате, спрете за малко, дайте шанс на любовта!
Мишанка

Post by Мишанка »

Миле, в кулинарната страничка на Бъни има една страхотна рецепта за баница. Корите се намазват с разтопено масло и се оставят за кратко. Преди да се сложи във фурната, готовата баница се залива с чаена чаша прясно мляко и се пече така. От млякото омеква и става сочна и пухкава - на мен много ми хареса. :thumbup:
dara26

Post by dara26 »

Zazzy wrote:
Дари, чак не мога да повярвам, че до сега не си правила баница.... Не е голяма философия, ще видиш. Сигурна съм, че ще се справиш!
Зази , твойта работа е лесна , с тия килца квот си искаш ядеш :mrgreen: и аз обичам, ама нали пусто все гледам да избягвам тестени работи :think: , че баничките водят до пристрастяване , а и мъжа не им е фен ....Ама сега заради дребчо да разнообразя закуските му
:P
Image
milly vanilly

Post by milly vanilly »

Ееее, Поли страшна си бе , ти си злато :clap: ...направо ми спаси живота Image още сега отивам да купя...Теско поне ми е на две крачи ;) Аз съм взимала кори, но те са по скоро бутер тесто :think: ...ше ги видя тези. Аз иначе точа страхотна баница. Тстото е без набухватели и мая, само с прясно мляко и малко сол ;) Мойта баба ме е учила и разточвам много финно ;) Айде умре циганката :lol: .... ама такава баница ше ви спретна само да си дойда, че в къщи имам всички условия ..и точилка и маса ... ;) Само да не ме размързи :mrgreen:
Ама направя ли я , такава баница не се яли ;) ше ме споменавате цял живот :lol: ;) Опааа, пак се улях :oops:

Иначе има магазин с български стоки. Намира се в Лондон , и приемат поръчки с доставка на следващия ден ...ето го и сайта https://www.bulgarianfood.co.uk/catalog/ , мислех от там да поръчам , евентуално :thumbup:
Image
Image Image
milly vanilly

Post by milly vanilly »

Имам удоволствието да ви представя , първата английска баница :mrgreen:

http://lh6.ggpht.com/_HPmFZ8NtqxI/S08lf ... CF0022.JPG
Image
Image Image
gala03

Post by gala03 »

Браво Мили!!!!!!!! smiliesSet1045
Няма наваксани мигове, има само пропуснати такива...
Mileto

Post by Mileto »

Милиии, моите поздравления! Прекрасно, вкусно творение!!!! И аз така навивам. Страхотно!

Я викам сега силно: Питииии, Мили каза, че нямала място за готвене и точене. Я да й спретнеш бързо в градината една кухничка - чаровна и хубава и да се развихря.

БРАВО!
Image It's a small world after all Image
nikol7972

Post by nikol7972 »

Браво Милиии.Чудесно изглежда и на вкус сигурно е така?? Боже, аз защо така нямам желание нищо да правя???? Може би някога като си имаме наша си къща и кухня ще се развихрям. За момента не желая да се бутам при съкровището. :mrgreen:
Image
dara26

Post by dara26 »

Ммммммм , направих баницата на Милето от стр.12 :clap: - божественяк!Нали е Сирни заговезни - довечера с баницата и бутилка винце отиваме у кръщелницата - то е обратното де - ходи се у кумувете.
Та за баницата- смених само корите с Одрински кори , печени на сач. Като за първи път/ Зази червя се :oops: / не улучих тавичката -пекох в мааалко по-голяма от баницата.Въпреки това стана не само вкусна /опитахме я вече/ , но и много красива - слънце та дрънка , снимах я естествено , но.... :evil: файлът не можел да бъде прикачен...Е как бе аджаба всички качвате снимки , само аз не мога, къде пише как :think:

Между другото кисело мляко ползвах Лакрима-Пазарджик , като сиренето дето Маргаритка препоръча- страхотно , като някогашното в стъкленото бурканче , с малък срок на годност е , ще рече няма консерванти :thumbup:
Image
Mileto

Post by Mileto »

Дареее, как съм изпуснала твоите изяви. Браво! :clap: Много се радвам. За снимката. Качи я в нашия албум. И после вдясно от снимката има възможности за линк (избираш голям, малък, среден) Копираш линка и му даваш paste между тези две символчета [img*][/img*] !!! Само махаш звездичките. И така баничката лъсва, ние облизваме лиги .....

Сега да постна един готин линк за формички от тесто. Прекрасни идеи за творене и игра например мама и детенце. :mrgreen:

http://www.liveinternet.ru/users/2337083/post113971149/
Image It's a small world after all Image
Post Reply