Пипчо, екстра сте си!
Нормално е в началото да хапва по съвсем малко, все пак трябва време да свикне с различния начин на хранене. Давай си й млякото, като не иска повече пюре. (Между другото, на кое АМ се спря, помня, че искаш да го сменяш?) Аз предпочитах (и то по-точно Анна предпочиташе де

) да давам чисто пюре, без кърма, а после да й давам да си досуква, и без това дълго време ядеше по максимум 60-70 мл пюре на ядене, та млякото си беше задължително.
За кашите - можеш спокойно да изчакаш до шест месеца, мисля и аз, или ако почнеш, й давай малка порция. За начало препоръчвам чистата безмлечна оризова на Хипп, към която да прибавяш мляко. Вкарването на ориза в менюто е разумно и от гледна точка на факта, че в повечето готови зеленчукови пюрета има ориз, та после няма да се чудиш кое по-напред да въвеждаш.
П.П. Ванхи, изчетох материалите за пюретата, има логични аргументи (особено тези за печалбата на фирмите производителки

), обаче искам само да вметна, че от пюре до пюре има огромна разлика. Доста етикети прочетох, та горе-долу съм наясно. И между другото не опира само до марка. И най-реномираните и скъпи имат неприемливи за мен пюрета, и обратно. Трябва да се чете внимателно - разбира се, това само в случай, че човек допуска принципно ползването на готови пюрета, иначе няма смисъл. Но например един от аргументите, които за мен нямат никаква тежест, е, че пюретата издържали дълго време. Ами издържат, нали са вакуумирани - много домашни консерви спокойно траят по година-две, че и повече, без проблем. Е, не е като прясната храна, но става. Изобщо използването на пюрета и като цяло храненето на децата е според мен въпрос на лично виждане, както и повечето теми, свързани с отглеждането на деца.