1,200 - 1,300 кг домати
400 гр. моркови
1 голяма глава лук
2 "гнезда" фиде
1/2 л мляко
1 яйце
зехтин, захар, сол, черен пипер, розмарин, босилек, магданоз
Обелваме доматите и ги разбиваме на сок - получава се около литър. Слагаме да заври 1 л вода и добавяме доматения сок, нарязаните на дребни кубчета моркови и лук и варим на умерен огън. След като омекнат морковите слагаме черния пипер, захарта, розмарина, босилека и фидето, варим според указанията за приготвяне на фидето. Когато е готово слагаме зехтина и солта и веднага махаме от котлона. Добавяме по малко от горещия бульон в разбитото с мляко яйце, докато застройката се темперира със супата. Изливаме вече горещата застройка на тънка струйка в тенждерата със супата при постоянно разбъркване, поръсваме със ситно нарязания магданоз, слагаме капака и оставяме супата да постои така поне 10 мин, преди да й се нахвърлим със страшна сила!
